БИЛКОВ ПИЛИНГ

БИЛКОВ ПИЛИНГ

БИЛКОВИ ПИЛИНГИ
БИО И ФИТО ПИЛИНГИТЕ се основават на използването на естествена съставка, наречена Spongilla fluviatilis. Това е силиконова сладководна гъба с уникални биологични и терапевтични характеристики. Самата гъба се състои от микроскопични игли (спикули), които съдържат биосъвместими с човешкото тяло микроелементи – силиций, фосфор и вар. Благодарение на своя размер и структура, спикулите могат безпрепятствено да проникнат в дермата и да предизвикат верига от различни биохимични реакции във всички нейни слоеве. Впоследствие спикулите се разпадат под действието на кожни ензими и задействат защитни механизми – имунитет, като същевременно повишават нивото на левкоцитите. Също така в състава на гъбата има уникален протеин, наречен спонгин, който не се среща никъде другаде в природата.

Спонгинът е подобен на копринения протеин и има биосъвместимост с човешките протеини. Овлажнява, подхранва, предпазва от вредните влияния на околната среда и регулира нивото на меланин в кожата. Спонгин съдържа и голямо количество йод, който участва в метаболитните процеси и ускорява процесите, осигурявайки антибактериално и противовъзпалително действие.

Spongilla fluviatilis подпомага биогенното, нехимично ексфолиране на мъртвите клетки на епидермиса.

В зависимост от задачите и използването на определени препарати и методи на терапия, пилингът може да се регулира по отношение на дълбочината на въздействие от повърхностно към дълбоко.

марки
Подреди по