"АСЕЙТЕ" ЕООД- официален вносител за България на Palena Biocosmetics и Valquer Laboratorios SL

Palena Biocosmetics

Компанията Palena Biocosmetics е основана през 1992г от група практикуващи лекари дерматолози-козметолози, биолози и химици. Нейната цел е разработка на клинична апробация и производство на козметични продукти за ефективно решение на различни дермо-козметологични проблеми.

Използваните съставки в козметиката са изключително натурални. Болшенството от билките и растенията, съдържащи се в продуктите са набавени от природата на Кипър и се събират от горите на Тродос, където екологията е абсолютно чиста. Не се използват съставки от животински произход.

Фирмата притежава собствена лаборатория, производствени, административни и складови площи. Преди промишленото производство всички препарати преминават лаборатнорни тестове през Дермо-козметологична клиника, собственост на компания Palena Biocosmetics, както и всеки продукт се подлага на детайлен клиничен тест в Дерматологичнният и Козметологичен център на Република Кипър и за износ.

Производственият процес се осъществява в съответствие със строгите правила на GMP /Good Manifacturing Practicale/, Европейските инструкции за безопастност и притежава международен сертификат ISO 9001/2000, който потвърждава високотехнологичността и качеството на продукта и подлежи на периодични строги и щателни лабораторни обследвания /контрол на качеството/.

Компанията периодично подновява сертификата GMP №6, в съответствие с правните изисквания на Европейското законодателство за козметичните продукти.

Особено внимание се обръща на недопускането на вкякакви странични ефекти, раздразнения и алергии.

 

Valquer Laboratorios SL

Козметична лаборатория, основана през 1975 г., присъства в повече от 50 страни.

Válquer изследва, разработва и произвежда козметични продукти за професионалния фризьорски и естетически сектор.

Солидният ангажимент на Válquer Laboratorios към  качеството беше консолидиран през 2002 г., годината, в която компанията получи първия си ISO сертификат, по-специално номер 9001 в управлението на качеството, което подчертава способността на компанията да предоставя на клиента по оптимален и последователен начин козметичните продукти и услугите, от които се нуждае по всяко време.

По-късно, през 2010 г.,  Válquer  получава сертификат ISO 14001 в Системите за управление на околната среда, позиционирайки козметичните лаборатории като активни организатори за опазване на околната среда и предотвратяване на замърсяването.

Ангажиментът и растежът бяха солидни и неудържими, като Válquer получи   през следващата година, през 2011 г., сертификат ISO 22716 за добри производствени практики, който акредитира компанията като гарант за изискванията на Регламент 1223/2009 и като производствена компания за козметика 100% оптимално в нива на управление, планиране, организация, контрол и това също гарантира най  -високо качество и безопасност  във всички свои продукти.