OXYGEN CARBOXY THERAPY

 • Марка: Spa Abyss

КИСЛОРОДНА КАРБОКСИ ТЕРАПИЯ

*Оксигенация * Имуномоделиране  * Регенерация

      Мощна антиоксидантна кислородна и регенерираща терапия с активни съставки: Годжи Бери, Коралови гранули, Перфлордекалин /синя кръв/ и др. Предназначена за всеки тип кожа с признаци на умора и стрес. Особено се препоръчва за жителите на големите градове, както и за хора, зависими от никотин, отслабен имунитет и Розацея.

Дори само една процедура дава отличен визуален ефект, а курс от 3 до 5 процедури гарантира дългосрочно удължаване на регенериращия ефект.

 АКТИВНИ СЪСТАВКИ В ТЕРАПИЯТА

 * Годжи бери- Плодовете на Годжи Бери са известни още от древността. Този плод се слави като един от най-добрите антиоксиданти.Съдържа в себе си около 20 полезни минерала, като желязо, цинк, йод, мед, манган, хром, калций, калий,фосфор и др. Богат на Вит.С, Вит.А, Бета-каротин и желязо, полизахариди и съдържа 18 аминокиселини. Твърди се, че съдържа Вит.С колкото 500 портокала.

Годжи бери подобрява клетъчния метаболизъм и ускорява растежа на нови клетки. Прави кожата по-еластична, изглажда бръчките и има силно хидратиращи свойства. Продуктите с Годжи бери са подходящи и за чувствителна кожа. 

 * Грозде- В козметиката се използва екстрактът и маслото от гроздови семена.

 - Екстрактът има регенериращи и антиоксиданти свойства. Той ексфолира, подхранва и омекотява кожата, също така я предпазва от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Маслото от гроздови семена е подходящо за всички типове кожа. В продуктите за лице то е най-полезно в грижата за зрялата кожа. Маслото е мощно антиоксидантно и подмладяващо средство, което активира обмяната на веществата в кожните клетки и изглажда бръчките. Това го прави много важна част от anti-age козметиката. Маслото от гроздови семена регулира мастния себум, стяга порите и се бори с акнето. То има противовъзпалителни свойства, намалява кожните възпаления и помага при обриви. Маслото прониква дълбоко в кожата и помага за запазване на влагата.

* Коралови гранули- пилинга с коралови гранули напоследък придобива все-по-голяма популярност. Спада към т.нар. „медиален” пилинг, т.е механично ексфолиране на кожата. Изключително подходящ, когато не е възможно да се извърши друг вид пилинг. Той може да се използва като обикновенна микродермоабазия, която ще подобри тена, ще почисти порите от замърсители и мастни секрети и дори ще облекчи кожата. Този тип пилинг, благодарение на нежния си ефект е подходящ за използване на всякакъв тип кожа, включително чувствителна. Той не само почиства, но същевременнно подхранва и омекотява кожата. В допълнение с това има антисептичен ефект, подпомага резорбцията на кожните кръвоизливи, укрепва капилярите и нормализира кръвообръщението.

            Ексфолирането с коралови гранули изключва възникването на възможни алергични реакции, възпаления, зачервявания и пр. Не се изисква предварителна подготовка на кожата.

* Перфлуордекалин С10F18

            Безцветна течност, неразтворима във вода, спирт, неполярни и полярни разтворители. Химически инертен, устойчив до 400 градуса С.

            Благодарение на високата разтворимост в кислород, перфлуордекалинът се използва широко в медицината, като например кръвозаместващ препарат. Способен да разтваря газове, включително кислород и въглерод.

            Устойчив на въздуха! Абсолютно безопасен за обкръжаващата среда и човека. В козметиката е основен материал за производство на кислородна козметика. Има анти-старееш ефект върху кожата. Използва се и като средство за защита от слънцето.

            Перфлуородекалинът играе важна роля за транспортиране на газ в козметиката- освобождава активни форми на кислород, който трябва да действа като активатор на процесите на регенерация на кожата. Има терапевтични свойства и спомага за възстановяване на тонуса и еластичността на кожата.

            Перфлуордекалинът действа като дермален пълнител, който пускакоктейл от газове в кожата, по-специално кислород, азот и въглероден диоксид. Също така осигурява релаксиращ ефект, подпомагайки релаксацията на малките мускули на лицето. Тази съставка принадлежи към малък клас вещества- Перфлуоровъглероди, всеки от които има подобни свойства. Перфлуородекалинът благоприятно се различава по това, че е инертен по природа, има висока платност, висока степен на летливост, което му позволява да осигури незабавен освобождаващ ефект под формата на газ. Много бързо прониква в епидермиса, осигурява релаксация на кожата и намалява стреса. Перфлуородекалинът има висока способност да повишава не само кислорода, но и влагата в кожата. По този начин той действа като средство за подмладяване, което предпазва кожата от появата на бръчки и увреждания, причинени от ултравиолетовото лъчение.

            Някои проучвания показват, че козметичните формули, съдържащи перфлуородекалин подобряват бариерната функция на кожата и косвено допринасят за ефективността на овлажнителите.

            Перфлуородекалинът може да се използва в козметиката не само като активно вещество, но и като транспортер- той помага за проникването на другите активни съставки дълбоко в епидермиса, например растителни екстракти или липидни комплекси. Може да се използва във всички видове емулсии и безводни системи.

 

            Показания:

 • Помага при борбата със стареенето на кожата /бръчки, възрастова пигментация и синдром на уморената кожа/
 • Подходящ за профилактика на кожа, подложена на агресивните условия на градската среда, фотоадресиране и др.
 • Ефективен при рехабилитационни мерки / например след химичен пилинг/
 • Спомага за бързото зарастване на ожулвания, рани и спомага за намаляване на зачервяванията, свързани с кожни заболявания или естетични процедури.

 

            Противопоказания:

Признат от регулаторните органи като „козметично средство с ниска степен на нежелани странични ефекти”. Той не проявява токсичен ефект, дори когато се използва във високи дози като част от козметиката. Няма проучвания, които да показват негативни странични ефекти. Строго противопоказание е индивидуалната реакция на свръхчувствителност.

 

            * Бентонит- Хигроскопична глина, образувана от вулканичен прах. Съставена от минерали като желязо, силика и алуминий, цветът и може да варира от сив до зеленикав. Когато се намокри попива вода няколко пъти тежестта си в сух вид и значително увеличава размера си. Изключително полезезна при мазна кожа и акне. Повлиява благотворно на различни кожни проблеми. Има силно детоксикиращ ефект.

            Бентонитът помага доставката на кислород в клетките, тъй като има способността да изтегля излишния водород от клетките, като оставя място за кислорода да заеме своето място. Бентонитът има свойството да алкализира и да променя рН на организма.

  Козметични средства, които се прилагат:

REFRESHING CLEANSING MOUSSE 250ml- почистваща хипоалергенна кислородна пяна

EMBRYO PLANT SKIN ELIXIR 500ml- тонизиращ лосион за суха и чувствителна кожа. Укрепва стените на съдовете на микроваскулатурата.

TRANSACTIVE O2 SERUM 50ml /10x5ml/ – интензивно носища кожата с молекулярен кислород, активира основните биохимични процеси и стимулира синтеза на колаген. Помага за възстановяване и укрепване на местния имунитет.

O2 LYPO GEL 100ml - масажен липогел с ексфолиантно действие

O2 HYDRO GEL 100ml - кислороден хидрогел с перфлуородекалин /синя кръв/, екстракти от Грозде и Годжи Бери

O2 PHYTO MASK 100ml - кислородна охлаждаща, подхранваща и овлажняваща маска с лифтинг ефект на базата на Бентонит 

BIO STIMUL GEL 100ml- кислород дифузиращ, хидратиращ, успокояващ и освежаващ гел крем

 

ЕТАПИ НА ПРОЦЕДУРАТА

 

 1. Почистване и дегримиране- Почистете по стандартна процедура лицето с REFRESHING CLEANSING MOUSSE и обтрийте с EMBRYO PLANT SKIN ELIXIR
 1. Специална процедура: нанесете 1мл /1/5 ампула/ TRANSACTIVE O2 SERUM върху лицето, врата и деколтето с нежно потупване с върха на пръстите, за да попие.
 1. Нанесете равномерен тънък слой OXYGENLYPO GEL върху цялото лице /с изключение на клепачите/, шията и деколтето. Направете деликатен масаж основно техники на поглаждане и кръгови движения за около 15 минути. Основата на гела дава отличен плъзгащ ефект, а кораловите гранули допълнително премахват мъртвите кератинови клетки и рефлексивно засягат нервните окончания на кожата, което има благоприятен ефект върху централната нервна система, кръвообръщението и метаболизма на кожата.

            В КРАЯ НА ПРОЦЕДУРАТА НЕ ОТСТРАНЯВАЙТЕ ГЕЛА ОТ ЛИЦЕТО !!!

 1. АКТИВАЦИЯ: върху OXYGEN LYPO GEL нанесете равномерно тънък слой OXYGEN HYDRO GEL с помощта на четка. Почти веднага се наблюдава процес на окисление. След 5-10 минути, когато процесът завърши, първо почистете кожата с хладка вода и след това обтрийте с EMBRYO PLANT SKIN ELIXIR.
 1. Специална процедура: нанесете 1мл /1/5 ампула/ TRANSACTIVE O2 SERUM

Върху лицето, врата и деколтето с нежно потупване с върха на пръстите, за да попие.

 1. Маска - Нанесете OXYGEN PHYTO MASK върху лицето /можете да нанесете от маската в зоната около очите/

Когато маската изсъхне напълно отстранете с вода и обтрийте кожата с EMBRYO PLANT SKIN ELIXIR.

 1. Финална процедура- нанесете BIO STIMULGEL на лицето, клепачите, шията и деколтето.

 

     !!! БРОЯТ И ЧЕСТОТАТА НА ПРОЦЕУДУРИТЕ СА НЕОГРАНИЧЕНИ